Brug dine rettigheder når du køber modetøj online

Posted by in Uncategorized on Apr 17, 2017

Du sidder hjemme i stuen. Surfer lidt med iPad’en. Og som altid ender du med at kigge på lidt til hjemmet – man mangler altid et eller andet.

E-handel er nemt. Nemmere end nogensinde. Udviklingen forsætter. Om nogle år vil du måske få leveret varen samme dag. Nogle år herefter vil en drone lande i din baghave med din pakke… så vildt bliver det. Derfor kan vi næsten ikke for armene ned. E-handel er perfekt. Men kender du dine rettigheder? Ved du, hvad du må og ikke må? Og hvad med returnering, er det ikke besværligt, tænker du måske? 

Dine rettigheder er ufattelige

.. hvis man spørger FDIH, der støtter de selvstændige, der har egen webshop. De synes, at det er urimeligt over for ejeren, at man som forbruger må åbne forsendelsen, kigge nærmere på den og så sende retur – det må du nemlig!
Du må modtage Kitchen Aid blender. Pakke den ud – helt ud. Kigge nærmere på den. Du må ikke tage den i brug, men hvis du gør den fuldkommen ren; hvem kan så se det?

Så du er godt stillet som forbruger. Husk på, at markedsføringsloven beskytter dig. Du bliver tilgodeset og ikke overset. Dem, der bliver overset og tilsidesat er webshop-ejeren. Godt for dig, synd for den selvstændige.

Tjekliste

Når du bevæger dig ud på nettet, kan du støde på de forkerte sider. Google kan ikke gemme dem væk. Du kan ikke give dem skylden, de gør hvad de kan. Google kan også nares og det er de gode til, svindlerne.

• CVR nummer
Hvis du er i tvivl, så søg på CVR nummer. Fremgår dette ikke, bør du finde en anden forhandler.

• Teksterne
Fuskerne skriver ikke dansk. Det kan de ikke. Teksterne er oversat fra engelsk til dansk, så hvis du bemærker sprogfejl, skal alarmerne blinke.

• Priser
Er det fuldkommen urealistiske priser, så klap hesten. I stedet for at blive væltet bagover fordi prisen er i bund, bør du forlade siden.

• E-mærket eller trustpilot
I Danmark er e-handel stort. Politikkerne vil gerne støtte forbrugerne i deres handlen, derfor er der organisationen E-mærket. Et stempel kun troværdige virksomheder får. E-mærket er dog ikke perfekt.

Når du har købt

Først når varen er sendt, må de trække pengene.

Hvis du er ude for, at der er trukket penge, du ikke kender til, skal du straks klage. Kontakt virksomheden og hvis det ikke hjælper, forbrugerombudsmanden.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *